Boele & Moes

Boele en Moes interviewen Marieke

Moes, Boele en Marieke zitten bij Boele thuis aan de keukentafel. De opa van Boele rookt een sigaartje op het balkon en Boeles moeder is boodschappen doen. Moes haalt een lege wc-rol uit zijn tas om als microfoon te gebruiken. Boele pakt een schrift en een pen, want ze hebben afgesproken dat Boele alles zal opschrijven en dat Moes de vragen gaat stellen.

Moes: Waarom wilde je eigenlijk een boek over ons maken? Vond je ons soms heel erg leuk?

Marieke knikt. Heel leuk! En grappig! Ik wilde al een tijdje een boek schrijven over twee jongens die grote vrienden zijn en ik heb zelf in een flat gewoond, toen ik ongeveer zo oud was als jullie. Die flat was mijn hele wereld. Mijn beste vriendje heette Brian en woonde naast ons. Dat was zó gezellig.

Moes: Zat er ook een Mevrouwtje-Poept-u-Maar bij jou in de flat?

Boele: Dat kan toch niet? Die woonde al bij ons!

Marieke: Nee, maar ik denk wel dat ieder kind zo iemand kent: een boze buurman of buurvrouw. Mijn broertje en ik hadden een stomme tante die we heel erg irritant vonden. Die noemden we: de Irritante. En mijn kinderen waren bang voor een man met een baard die soms schreeuwend bij ons door de buurt rende.

Marieke: Ik ben dol op boze buurmannen! Ze maken alles spannend. Ik schrijf vaak over dingen die echt zijn gebeurd en de kinderen uit mijn boeken lijken ook altijd een beetje op mijn eigen kinderen.

Moes: Zoals de buurman in ons boek die ons ging achtervolgen.

Marieke: Jullie ook.

Moes: Wij ook?

Marieke: Wat maakt dat nou uit?

Moes: Maar ik ben Marokkaans en jij niet.

Moes: Nou, ik ben heel bijzonder Er is maar één iemand zoals ik!

Moes, tevreden: Er is ook één Boele, maar die is veel gewoner. We kunnen niet allemaal zo bijzonder zijn als ik.

Boele: Ik ben gewoon normáál en jij hebt een grote mond!’

Moes, lachend: En met die grote mond… ga ik je opeten! Hij gooit het wc-rolletje weg en duikt op Boele. De jongens gieren het uit en rollen over de grond.

Marieke staat op en gaat met opa een sigaartje roken op het balkon. Ze weet al precies hoe dit zal aflopen. Ze moet straks haar eigen interview schrijven, want Boele en Moes hebben betere dingen te doen.

Marieke: Mmm, ja datis natuurlijk wel waar.